instagram.com/terje244

instagram.com/kekki244

perjantai 12. joulukuuta 2014

Viimeisiä viedään

Reissu lähenee loppuaan ja kesävaatteille saa heittää hyvästit huomenna, sillä silloin alkaa lentorumba kohti kotia. Kaksi edellistä yötä ja päivää vietimme Miamissa South Beachin tuntumassa ja voin heti alkuun sanoa, että tuo etappi oli meidän matkaporukalle aikalailla turha. Hotelli ei hotellin kriteereitä täyttänyt alkuunkaan yllättävine lisämaksuineen ja ohuine seinineen eikä runsasliikenteinen bileympäristö ollut oikein omiaan lapsen kanssa matkustamiselle. 

Jotain me kuitenkin Miamissakin tehtiin ja Google tiesi kertoa, että lapsen kanssa kannattaa siirtyä hieman syrjemmälle esimerkiksi Children's Museumiin tai Miami Zoohon päivää viettämään. Ja mehän menimme. Molempiin. "Museoon" keskiviikkona ja siellä neiti viihtyikin hyvin; huomaa kyllä että kaipaa jo kovasti lasten seuraa eikä paluu arkeen varmasti ole kovinkaan hankala siitä johtuen. Ihan kiva paikka, palvelee ehkä paremmin ala-asteikäisiä, mutta miksi ei nuorempiakin. Museon lisäksi ajelimme Little Havannaan, joka on pieni Kuubaa muistuttava kaupunginosa Miamissa. Vähän harmittaa, että sinne menimme heti aamiaisen jälkeen, nimittäin siellä oli varsin pätevän oloisia lounas- ja illallispaikkoja. Muuten meininki muistutti, no, lattareita.




Eläintarhaan syöksyimme heti pakkailujen jälkeen torstaina intoa puhkuen ja kovista ennakko-odotuksista huolimatta ei paikka ihan täyttänyt odotuksia. Alue oli pinta-alaltaan niin iso, että väsyneen lapsen kanssa sen läpikävely osoittautui kolmen tunnin kiertelyn jälkeen mahdottomaksi tehtäväksi. Puolet elukoista jäi siis näkemättä ja toista puolta saikin etsiä kartan ja kompassin kanssa puskien seasta. Marttakin viihtyi paremmin eläintarhan leikkipuistossa sekä karusellissa. Plussaa eläintarha saa kohtuullisesta sisäänpääsymaksusta, joka oli noin 15€/aikuinen.



Piipahdimme myös kävelyllä South Beachin valkoisella hiekalla, mutta koleasta säästä johtuen jäi uimiset väliin. Paitsi Terolta, joka lähti reippaana katsomaan auringonnousua ja samalla pulahtamaan aamu-uinnilla. Lincoln Roadin ravintoloita ja kauppoja tuli myös katsastettua, mutta muuten jäi Miami meille vähän nihkeäksi. Miamista siirryimme viimeiseksi yöksi Fort Lauderdaleen, sillä lentomme lähtee sieltä. Erittäin iso positiivinen yllätys odotti meitä hotellilla, kun huomasimme, että lähes sukupuuttoon kuollut Krispy Kreme oli aivan hotellin kyljessä! Sieltä vielä iltapaladonitsit kylkiin ja nukkumaan.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti