instagram.com/terje244

instagram.com/kekki244

torstai 11. joulukuuta 2014

Florida Keys

Sunnuntaisen NFL-matsin jälkeen poimittiin Martta ja pappa kyytiin juna-asemalta ja karistettiin Palm Beachin hiekat sandaaleista. Siellä vierähtikin viikko AirBnB-hostin asunnossa oleillen ja lähiseutuihin tutustuen. Pakko mainostaa, että mainio ensimmäinen kosketus AirBnB-palveluun; asunto oli jopa enemmän kuin mitä odotettiin ja sen vuokraaja avulias ja ystävällinen. Palvelun luotettavuus ja asunnon hinta-laatusuhde saa multa viisi tähteä. Suosittelen tuolta vuokraamista erityisesti, jos on tarkoitus majoittua pidempään samassa paikassa, jos matkaseurue on suuri ja on tarvetta omille huoneille ja jos haluaa tuunata rauhassa omat eväät kaupan antimista; meille osoittautui käteväksi vääntää suurin osa Martan safkoista omassa keittiössä, pimu kun ei oikein tuosta ravintolaruoasta liiemmin välitä. Palvelun hinnoittelumalli on mielestäni myös selkeä ja sillä välttää monien hotellien yllättävät lisämaksut mm. pysäköinnistä, palvelumaksuista, aamiaisista ja niin edelleen.

Hyundai kuitenkin kohti Florida Keys-saarirykelmää ja siellä oli meininkinä viettää kaksi seuraavaa yötä ilman sen suurempia ennakko-odotuksia. Itsehän en viime reissulla päässyt Keyseillä käymään ja odotukset olivatkin netin kuviin ja isän kertomuksiin pohjautuvia. Jälleen kerran majoitusvalinta osoittautui päteväksi meidän seurueelle; majapaikkamme oli saarijonon noin puolivälissä Islamorada nimisessä saaressa. Sviittiin kuului makuuhuone, kylppäri/wc, vuodesohvallinen (tosin sohva ei ollut ergonomisesti mainitsemisen arvoinen) olohuone, keittiö sekä iso terassi kalusteineen. Itse resort piti sisällään siistin uima-allasalueen (poreallas + iso allas), valkoisen hiekan siivittämän puhtaan rannan riippumattoineen sekä mahdollisuuden harrastaa kajakeilla melomista, kalastamista sekä pyöräilyä. Myös aamiainen oli ihan bueno. Tätäkin paikkaa voin lämpimästi suositella mikäli jonkun matka suuntautuu joskus samaan suuntaan. Miinuksena voisin sanoa, että resortissa ei ole ravintolaa eikä baaria. 


Ensimmäinen päivä kului altailla ja rannalla loikoillen ja iltapäivällä hurautimme autolla Key Westiin katsomaan tuon saarirykelmän kuuluisimpia turistimestoja. Meininki siellä muistutti Thaimaan touhuja tai vähintääkin Kanarian Saaria suurimman lomasesongin kynnyksellä lattarifiiliksellä höystettynä; mitä värikkäimpiä jouluvaloja, pieniä krääsäkauppoja, loputtomasti ravintoloita ja baareja, katutaiteilijoita sekä muita palveluja turistien viihtyvyyden takaamiseksi. Ei jäänyt epäselväksi, että mistä tuon mestan elinkeino rakentuu. Erittäin rento ja iloinen meno! Käytiin vähän katselemassa paikallisia taloja, jotka ovat ulkomuodoltaan ja väreiltään melko tunnettuja, piipahtamassa USA:n eteläisimmässä kohdassa (mistä matkaa Kuubaan 90 mailia) ja katsomassa auringonlasku Mallory Squarella Karibianmeren risteilijöiden keskellä kala-ateriaa samalla nauttien. Suosittelen, varsinkin bileporukoille.





Päivä numero kaksi alkoi taas altaan reunalta ja check outin jälkeen valjastettiin meidän uljas kulkupeli Miamin suuntaan. Ennen seuraavaan majoitukseen siirtymistä käytiin kuitenkin yhdellä koko reissun odotetuimmista kohteista (ainakin mun ja Martan mielestä): Evergladesin Safari Parkilla, joka sijaitsee aivan Floridan eteläosassa. Tarkoituksena oli päästä bongailemaan alligaattoreita ilmalaivan kyydistä käsin. Noh, itse ilmalaivan kyydistä ei montaa elukkaa näkynyt, mutta maalle noustuamme niitä makoili läjäpäin puiden alla nurmikolla. Martta oli näkemäänsä tyytyväinen, eikä olisi millään tohtinut jättää gaattoreita ja jatkaa matkaa.

Miami Beachilla majoituimme hotelliimme, joka ei oikeastaan ole mainostamisen arvoinen paikka lainkaan hyvää sijaintiaan lukuun ottamatta. Täällä siis seuraavat pari yötä!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti