instagram.com/terje244

instagram.com/kekki244

perjantai 4. huhtikuuta 2014

Matkailukohteena Uusikaupunki

Jännää, että kun tuli mieleen pistää stooria Uudestakaupungista, niin blogin luonnoksissa oli Kaisan tarinaa kotimaan matkailusta. Nyt siis autokaupunkiin, jonka toisessa isohkossa tehtaassa, soijatehtaassa on viime aikoina lähinnä lakkoiltu laittomasti.


En laske asumistani Kalannissa, kun mietin aikaani Uudessakaupungissa. Koska Kalanti on kymmenen kertaa kymmenestä parempi kuin Uusikaupunki, kaikilla mittareilla. Mutta "Ukis" on tullut nyt asuttua yhteenlaskettuna tasan kaksi vuotta. Vähän pätkissä se on mennyt kun kalenterivuonna 2008 sinne on muutettu, mut kyl siinäkin ajassa on tullut nähtyä kaupungin ns. ytimeen.

Uusikaupunkihan käyttää slogania "kaupunki tekemistä täynnä". Asia on täyttä totta. Seuraavaksi käyn läpi ne kaikki parhaat tekemiset.

Kaupunkiin pääsemiseen on keinoja vaikka millä mitalla. Vesitse, maanteitse, rautateitse, etc. 

Pala kauneinta Uuttakaupunkia, kaupunginlahti. Meri ja ranta on muutenkin valtaisassa roolissa Ukin aktiviteetteja. Huima elämystarjonta perustuu juuri meren läsnäoloon. 

Todella idyllistä ja kaunista kaupunkimaisemaa. Uudenkaupungin puutalorakentaminen on ehdotonta eliittiä maamme arkkitehtuurissa. Taustalla myös upea ja uniikki uusi kirkko.

Lisää puista arkkitehtuuria.
Uudessakaupungissa on myös huvipuisto. Perheen pienimmät saavat 

Taiteellisuus on valtava osa uusikaupunkilaisia jo peruskoulusta alkaen.


Uusikaupunki valtavan yrittäjämyönteistä seutua. Uudessakaupungissa yrittäminen on valtavan helppoa, kun näitä Uudenkaupungin uusyrityskeskuksia Kirppiksiä löytyy lähes joka kulmasta. Uusikaupunki todella taistelee paremman hyvinvoinnin puolesta!



















Mersuja kun valmistetaan, niin jopa autokoulut ajattavat mersuilla.

Totuus on, että kaupunki on Merefestejä lukuunottamatta tylsä kuin hauen elämä. Erityisesti talvi on jotain uskomattoman tylsää. Koripalloa pelataan jopa SM-tasolla, mutta sitähän ei todellakaan mistään huomaa, jollei itse ota selvää. Autotehdas on, mutta tuskin siihen mitään palveluita kannattaisikaan keksiä. Meri ja sen myötä vesiurheilu olisi mahdollista, mutta hanki itse purjeveneesi.  Biljardipöydän sentään löysin sekä Aquariuksesta, Wanhasta Mestarista että Lännentiestä, mutta pöytiä tuskin oli hetkeen huollettu.

Jos haluat vain kiertää ja katsoa ne muutamat säväytykset aiheuttavat nähtävyydet (puutalokaupunki ja ehkä jotain mereen liittyvää), niin tee se silloin, kun on todellakin tylsää. Asia on toinen, mikäli golfaat. Siihen Uudessakaupungissa on ehdotonta huippua tarjota, nimittäin pääset pelaamaan aina kun haluat. Sinänsä sekin kyllä kertoo paljon.

Olen pahoillani Uusikaupunki. Minulle saa kyllä muistuttaa, niistä oikeasti hienoistakin kokemuksista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti